måndag 24 september 2012

Många tycker till om…

Det är många som tycker till om strukturutredningens förslag "Närhet och samverkan" som ska diskuteras på kyrkomötet de närmaste dagarna. Här är några av länkarna samlade.

Karin Långström Vinge: Strukturfrågor>>
Kristen Opinion: Församlingarna och framtidens kyrka>>
Stillsam: Församlingarna omdefinieras>>
Håkan Sunnliden blogg: Kungen, Drottningen och Bertil Murray>>
Frimodig kyrka: Kyrkan stöps om i tysthet>>
SvD: Brännpunkt: Kyrkan stöps om i tysthet>>
Kyrkans Tidning Debatt: Se upp för megapastorat>>
POSKs valblogg: Vad är en församling>>

Hur kommer det här att påverka din församling? Kommer ni att sluta fira gudstjänst? Kommer ni att sluta att ha verksamhet? Kommer din präst/kyrkoherde att få förändrade uppgifter - och är det i så fall bra eller dåligt? Och hur vill du vara med och ta ansvar?

1 kommentar:

Leif W. Östborg sa...

Snälla kyrkomötet! Jag, tillsammans med många på församlingsnivån, vädjar till er att inte ha så bråttom med strukturförändringarna. Låt hela frågan få bearbetas en vända till innan storpastorat ersätter de församlingar som nu har eget självbestämmande. Låt det hela få bli en fråga att bearbeta bland oss vanliga församlingsmedlemmar så att vi gemensamt kan finna vägen framåt. Och Anna-Karin Hammars inlägg visar ju att det finns fler aspekter som ännu inte kunnat beaktas. Så snälla ni - Låt frågan vila en tid! Ge oss alla som är kyrkan en chans att vara med på tåget!