onsdag 21 oktober 2009

utklippta inlägg från Facebook..

konstaterar att det blir allt tydligare vad det egentligen handlar om för en del av dem som nu vill att kyrkan ska avstå från vigselrätten. De gillar inte homosexuella och försöker nödtorftigt maskera motviljan med bibelreferenser och teologiska spetsfundigheter. Bra att de avslöjar sig.


ordförande Sibbmark är ordentligt hård, micken stängs av när tiden är ute. Bra! Just nu handlar debatten mest om bifall, Dag Sandahl och några till talar bra om att sakfrågan är avgjord, men att nu handlar det om hur det ska genomföras. Anklagar för... politisk korrekthet, Anders Åkerlund svarade genom att säga att kyrkans politiska partier har gått före och inte varit någon röstboskap

3 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Lägg ägg!! Äktenskapslagen i sin nuvarande form är juridiskt rätt tänkt - alla par har samma förutsättningar.
Alla människors lika värde behöver väl inget kvitto i form av vigsel i Svenska Kyrkan. Däremot välsignelsakter för alla som skrivit på det juridiska kontraktet.
Vad anser SvK värdet ligger i att ateister gifter sig i Svenska Kyrkan och lovar något som de inte tror på . Men vad gör man inte för svärmor? Fram för högtidliga välsignelseakter!!

Anonym sa...

Handen på hjärtat hur många idag går kyrkgången upp och innerst inne tänker på att man avger ett löfte inför Gud.

Emil Jörgensen sa...

Nåja, jag har flera goda vänner och åtminstone en nära som är homo- eller bisexuella, jag tycker ändå att kyrkan bör släppa vigselrätten. Förenklingar av det här slaget skapar bara onödiga motsättningar. Skärpning.