tisdag 8 september 2009

Kyrkovalet närmar sig med stormsteg, och många av oss som skriver här på bloggen jobbar för fullt för att få som många människor som möjligt att gå och rösta. Förtidsröstningen började igår och nästa söndag håller vallokalerna öppet för att ta emot dem som vill göra sin röst hörd och vara med och utse dem som ska styra den stora skutan Svenska kyrkan framåt de närmaste fyra åren.

Samtidigt som valarbetet går in på slutspurten gör förberedelserna inför årets första kyrkomötessession detsamma. Den 22/9 samlas vi i Uppsala, och innan dess är det en hel del material som ska vara läst och bearbetat. 95 motioner och ett antal skrivelser ska behandlas, och mest uppmärksamhet kommer förstås vigselfrågan att få. Den är redan omdebatterad och diskuterad och det tycker jag är helt rätt, eftersom det är en viktig fråga. Min förhoppning är att debatten i kyrkomötet under oktobersessionen ska vara saklig och konstruktiv...

Förutom denna stora fråga finns det en hel del intressant som ska tas upp. Det handlar om allt från själavård och bikt till kyrkans närvaro på internet och nya arbetsformer för kyrkomötet. Just den sistnämnda motionen tycker jag är riktigt bra, och det ska bli intressant att se hur den tas emot.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi som skriver här är fullt upptagna med att få folk att rösta den 20 September skriver man.
Min verklighet är att min församling snarare jobbar som små illrar på att avveckla församlingen.
Här finns inga alternativ, rösta på samlingslistan eller låt bli i det. Gillar Du inte läget gå ur kyrkan.
Varken TV, Radio eller Press har gett oss ett dyft info om valet och än mindre om alternativen. Brevlådan har förblivit tom på info om valet.
Går man in på Internet och klickar på vilket parti som helst kommer samma samlingslista upp. Då blir kyrkovalet bara ett dåligt skämt.