söndag 26 september 2010

Äntligen kyrkomöte!

Imorgon bitti tar jag tåget från Skövde mot Uppsala för ytterligare en session kyrkomöte. Motioner och reciter är genomlästa, skrivelser är funderade över och väskorna packade.

Ny mandatperiod innebär nya bekantskaper och saknad av avgångna ledamöter.

Skrev igår så här på min egen blogg:

"Kyrkomötet är mer än protokoll och voteringar, betänkanden och reservationer. Det är här kyrkoordningen formas, framtidens kyrka mejslas fram.

Det är en glad och uppsluppen firmafest och ett bönemöte där nya och gamla vänner möts - förtroendevalda, tjänstemän, kyrklig press och utställare. Några är specialintresserade av kyrkorätt, andra lusläser budgetförslaget, andra är fascinerade av vilka konsekvenser olika organisationsformer kan få.

Men vågar vi vara mer processinriktade? Vågar vi tala visioner, inte bara vid tweetups i korridoren utan också i sammanträdesrummen? Kan kyrkomötet alltmer ta form av en framtidsfabrik? "

Återstår att se. Spännande ska det bli!

//Karin Långström Vinge

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stämmer det rykte som Dag Sandahl säger sig ha hört att du (eller Susan Torgersson) inte var villig att blogga här på kyrkomötesbloggen om någon från Frimodig Kyrka eller Sverigedemokraterna tilläts att medverka på den?
Finns det några särskilda kriterier för vilka som får blogga här? Och är bloggen privat eller kyrkomötets offentliga?

Karin sa...

Rakt svar: den här bloggen är mitt privata initiativ. Frimodig kyrka har egen blogg.

Anonym sa...

Tack för snabbt och rakt svar!

Jag har alltså förstått det rätt om "kyrkomötesbloggen" inte ska tolkas som "Kyrkomötets blogg" utan som "Karins blogg om kyrkomötet". Namnet förvillade lite och det borde kanske preciseras i presentationen.

En följdfråga: Inte bara Frimodig Kyrka utan även POSK har väl en blogg, men POSK:are får skriva på denna blogg. Blir det inte lite märkligt om vem som helst som är vänsterpartist, Poskare eller folkpartist får skriva här, bara man inte tillhör just Frimodig Kyrka?