torsdag 16 september 2010

Kyrkomötet närmar sig

Nu är det en dryg vecka kvar tills Kyrkomötet samlas för första gången denna mandatperiod. Även Kyrkomötesbloggen kommer finnas med denna gång. Under nästa vecka kommer det bli uppdateringar här på bloggen, där några nya bloggare kommer till bland annat.

Som Carina har skrivit om här nedan så kommer kyrkokansliets informationsavdelning att twittra från kyrkomötet, och det finns det ju en del ledamöter som gör också. Förhoppningsvis ska vi kunna sammanställa en lista över twittrande kyrkomötesledamöter här på bloggen. Tidigare år har man kunnat följa plenumförhandlingarna på nätet, och i år kan man också titta i sin mobiltelefon.

Ledamöterna kommer alltså hit till Uppsala nästa måndag den 27/9 och dagen efter, tisdag 28/9 invigs mötet formellt. Under den första dagen blir det gruppmöten, framför allt inför alla de val som ska göras under veckan.

Som uppladdning inför kyrkomötet kan man läsa handlingar och mer information på kyrkomötets webbplats eller gå med i facebookgruppen som kyrkokansliet ordnat.

Inga kommentarer: