måndag 27 september 2010

Kyrkohandboken

Idag på morgonen kom jag till Uppsala, efter att sovit på tåget från Malmö igår kväll. Som vanligt är Uppsala vackert om hösten. Nu väntar en ny mandatperiod, nya och gamla ledamöter, nya ärenden, mycket är nytt!

Dessa första dagar går åt till att välja: välja till presidiet, till utskott, till valberedning m.m. Men så småningom når vi fram till de ärenden som väckts genom motioner och Kyrkostyrelsens skrivelser.

Ibland kan man tycka att ärenden tar god tid på sig. Ett sådant exempel är Kyrkohandboken. Men vi har lärt oss av erfarenhet att det är viktigt att den är förankrad runt om i landets församlingar. Därför vill jag uppmärksamma på att man redan nu kan ladda ner två grunddokument, via http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=645475 om Mässans grundordning och Teologiska grundprinciper. Man kan också lämna sina synpunkter via e-post eller anmäla intresse för nyhetsbrev om hur arbetet med Kyrkohandboken fortskrider.

Så även ni, som inte är med på Kyrkomötet, har goda möjligheter att vara med och påverka den bok som kan styra vårt framtida gudstjänstliv!

Inga kommentarer: