söndag 26 september 2010

På väg

Nu sitter jag på tåget upp till Uppsala. Har ett möte innan vi startar med gruppmöte imorgon. Flera ledamöter är också upp i Uppsala redan. Gruppledarna har sitt möte just nu (började kl 18.o0). Många är också de ledamöter som börjar sin resa tidigt, tidigt i morgon.

I morgon drar alltså mandatperiodens första kyrkomöte igång. 251 ledamöter och 13 biskopar samlas för att tillsammans ta kloka beslut om Svenska kyrkan. Karin Långström Vinge skriver i sin blogg:
Kyrkomötet är mer än protokoll och voteringar, betänkanden och reservationer. Det är här kyrkoordningen formas, framtidens kyrka mejslas fram.

Det är en glad och uppsluppen firmafest där nya och gamla vänner möts - förtroendevalda, tjänstemän, kyrklig press och utställare. Några är specialintresserade av kyrkorätt, andra lusläser budgetförslaget, andra är fascinerade av vilka konsekvenser olika organisationsformer kan få.
Jag kan inte mer än att hålla med denna lysande beskrivning. Och be om allas förböner för att det skall bli ett bra och fruktsamt möte där den Heliges andes vind får röra allas våra hjärtan.

Inga kommentarer: