tisdag 28 september 2010

Vidare

Lunchpaus i kyrkomötet och en liten stund för mig själv och tid för reflektion över hur arbetet fortskrider. Frimodig kyrka som initierade den ungefär två timmar långa voteringsväntan (veckans nyord=) blev som väntat nedröstade, men 75 godkända röster på Bertil Murray ändock.

Av det kan man dra slutsatsen att Frimodig kyrka åtnjuter samma taktikstöd som resoneras om i riksdagen och SD: nu är dom med och bör få inflytande.

Det får FK i alla fall, eftersom de blir adjungerade i valberedningen.

Om en stund är det högtidsgudstjänst i domkyrkan med kungaparet närvarande. Därefter går vi i procession till universitetshuset där ärkebiskopen och gäster inledningstalar. Därefter följer valärenden - voteringsväntan? - och så småningom utskottsarbete resten av dagen och kvällen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan också dra slutsatsen att de andra nomineringsgrupperna arbetar tillsammans för att effektivt hålla obekväma grupper utanför, i sann demokratisk anda.

vi måste tåla mer än så...

Karin sa...

Och så tycker jag det ska fungera i en demokratisk anda. Grupper som tycker hyfsat lika bildar majoritet för att få igenom den "politik" de gått till val på.

Bekrymrad kristen sa...

Åh ja, den "inklusiva kyrkan", öppen för alla! Utom för dem som inte tycker som alla andra!
Skamligt och okristligt är vad det är!

Skäms på er!

Följ Kyrkans Herre, inte Partiet!

Anonym sa...

å andra sidan är det märkligt att vi fortfarande utgår från att Svenska kyrkan är en kristen kyrka. Borde vi inte ha lärt oss att det är andra intressen som styr?

Marta Axner Ims sa...

Den som hävdar att vi som har fått medlemmarnas förtroende att fatta beslut för svenska kyrkans nutid och framtid inte skulle vara kristna, eller inte se till kyrkans bästa utifrån de värderingar vi öppet deklarerar inför kyrkovalet, den som hävdar det har bevisbördan på sig. Anonyma bredsidor av allmänt klagande karaktär är svåra att bemöta på något konstruktivt sätt.

Anonym sa...

definiera kristen!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Marta Axner Ims sa...

Som sagts i inlägget här ovan tillåter vi inte längre anonyma kommentarer. Skriv era namn om ni vill vara med och diskutera.