onsdag 29 september 2010

Tystnad från kyrkomötet - utskottsarbete pågår

Nu kan den som följer kyrkomötet utifrån kanske få uppfattningen att det inte händer såmycket - och tystnaden utåt uppstår när utskottsarbetet drar igång på allvar. Som skrivits tidigare här på bloggen så är utskottens arbete inte offentligt, eftersom mötena är slutna. Det beror inte på att det som händer där i sig är så vansinnigt hemligt, men för att de ska kunna jobba ostört, ha fria diskussioner utan att oroa sig över att allt som sägs kan bli offentligt och för att utskotten ska kunna komma till punkt innan deras överväganden blir föremål för allmän diskussion. Dock diskuteras ju frågor i grupperna, mellan utskotten och så vidare, så fullständigt tyst är det inte. Men den utomstående betraktaren får vänta tills på fredag med att få veta vad de olika utskotten tänker föreslå kyrkomötet.
Däremot kan jag rapportera från organisationsutskottet, där jag sitter för andra mandatperioden, att arbetet går framåt och att vi har lika god stämning och konstruktiva diskussioner som tidigare år. :)

1 kommentar:

AnnA sa...

Tyst och tyst, Vincent var ute och skrek lite i korridoren en halvtimme mellan halv fem och fem:) Annars har den lille killen idag blivit väl bevandrad i kyrkolivets utskottsarbete, hela dan...han är dock inte adjungerad...kommer detta bli ett problem i "utskotten är icke offentliga" diskussionen?:)