tisdag 28 september 2010

Uppdateringar om bloggen

Vi som håller i Kyrkomötesbloggen har förstått att det kanske är läge för ett förtydligande kring den här bloggen. Den är inte, och har aldrig varit, Svenska kyrkans eller kyrkomötets officiella blogg, och har därmed inget krav på sig att vara opartisk eller "objektiv" i någon mening. Tvärtom är tanken just att den ska skildra kyrkomötet ur några ledamöters egna perspektiv. Bloggen startades efter kyrkomötet 2007 på initiativ av Karin Långström Vinge (fisk) tillsammans med Maria Abrahamson (m) och undertecknad Marta Axner (s) mest för att ha en gemensam plats för oss kyrkomötesbloggare, som inte var så hemskt många fler vid den tidpunkten. Ett ytterligare gäng skribenter kom till under de kommande åren, men även om vi gärna vill ha bredden av olika ledamöter med olika perspektiv så är det här en privat, icke-officiell blogg där vi bloggar ur vårt perspektiv, och där vi inte kan eller vill vara varken heltäckande eller utan synpunkter. Sedan dess har också många fler bloggare dykt upp i kyrkomötet, och många ledamöter kommunicerar via twitter, facebook, etc. Kyrkomötesbloggen är bara en av många kommunikationskanaler.


För att gynna debattklimatet på bloggen har vi också bestämt oss för att framöver inte tillåta anonyma kommentarer, eller kommentarer med personangrepp, påhopp eller som inte håller sig till ämnet eller på andra sätt inte bidrar till samtalet. Det innebär inte att vi kommer att moderera (än i alla fall) men vi hoppas att ni läsare vill hjälpa oss att hålla en trevlig och respektfull ton i kommentarerna framöver.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men byt namn då, det är otillständigt att kalla sig kyrkomötesbloggen om den inte är det. Utan bara ett tyckande från några utvalda ledamöter i sann DDR anda.

sven-ake nilsson

Jacob sa...

Tror att det kan finnas en poäng i att tillåta människor att få uttrycka sig, om än klantigt i vissa situationer.

Men samtidigt är det ju ni som skriver på bloggen som helt och hållet själva väljer vilka som skriver, varför och på vilket sätt.

Jag tror det det gynnar alla i långa loppet att öppna upp för alla och allt. Rötägg måste vi alltid räkna med.

Marta Axner Ims sa...

Det här är vår blogg från kyrkomötet, precis som det finns massa valbloggar utan att valmyndigheten står bakom dem. Vi vill inte hindra någon från att blogga hur mycket de vill. Men det finns inget som säger att de måste göra det på vår blogg.