onsdag 22 oktober 2008

Långbänk?

Nu avslutas diskussionen om icke-territoriella församlingar, vilken dels handlar om Finska församlingen i Stockholm, dels om hur arbetet bland språkliga minoriteter ska organiseras. Betänkandet det handlar om är O 2008:02. Något oväntat har det blivit en lång debatt som hållet på i över en timme, detta efter att flera debatter om Gudstjänstutskottens betänkanden också blivit väldigt långa, och nu ligger vi långt efter tidsplan. Frågan är om det blir förlängt arbete ikväll eller nattmangling imorgon...

4 kommentarer:

Nanna sa...

Jag tror nog att vi kanske ska fundera på att redan från början ha kortare tid för inlägg. Det är ju vanligt att presidiet tror att debatten ska ta mycket kortare tid än den någonsin gör. Det innebär nästan alltid att man kortar tiden avsevärt när veckan (och därmed tiden) börjar ta slut.
Alltså:
Bör vi dra ner tiden för inlägg? Bör vi kanske jobba med tydligare regler för replikskifte?

Stig-Göran Fransson sa...

Den långa debatten i ärendet om icke-territoriella församlingar berodde till stor del på de många begäran om replik. Det fanns ledamöter som begärde replik på många anföranden och då upprepade flera gånger det som tidigare sagts. Jag hoppas att gruppledningarna tar upp debattkulturen i respektive nomineringsgrupp.

Anonym sa...

Vi kunde förkorta och förenkla sammanträdena genom att ha färre ledamnmöter. Varför inte 151 (inkl. biskopar med rösträtt!) så har vi ett kyrkomöte mera i proportion till till våra lutherska systerkyrkjor i Norden.

Men när det gäller valsystemet så tycks devisen "Förändring är förnedring" gälla - särskilt för S, M och C.

Maria Kjellberg sa...

Kul, och faktiskt oväntat att Kyrkomötet biföll denna motion!