onsdag 22 oktober 2008

Många vill vara med…

I trapphallen utanför plenumsalen finns det möjlighet för ledamöterna att gå och ta en fika och eventuellt prata om ärenden. I hallen finns TV-skärmar så man kan följa med i debatten även om man inte är i plenisalen.

I trapphallen finns det flera utställare som vill vara med och ge ledamötena information om sin verksamhet. Så här många tror jag aldrig det har varit förut. Det är knappt vi får plats vi ledamöter.

Där är EFS (Evangeliska Fosterlands Stiftelsen), Hela jorden (fd Lutherhjälpen och SKM), Sensus, Följeslagsprogrammet i Palestina som drivs av SKR (Sveriges Kristna Råd), Interfaith Climate Summit Uppsala (miljömötet som Ärkebiskopen bjudit in till i november), KyrkA, Stiftsgården Stjärnholm, Finansenheten på kyrkokansliet, Verbum, Volontäråret, Svenska kyrkans Unga, Svenska kyrkans kanslistöd.

Det är rena månglarna i templet. Men samtidigt är det bra att utnyttja möjligheten att få lära känna olika delar av vår Svenska kyrka.

2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Du lämnar fina rapporter om hur Kyrkomötet fortskrider.
Det skulle vara befriande att se de valmanifest som partierna presterar.
Har de något med religion att göra eller är det enbart politik?
Jag funderar enbart för att alla talare är "märkta" S = tror på Socialdemokraterna, M= tror på Moderaterna och ev. alliansen.
Fisk - tror på Folkpartiet.
Hur många tror på Gud 80%?

Marta Axner sa...

Well, jag vet inte om Leif Ekstedt bara vill göra sig lustig eller om han tror att vi som har organiserat oss efter värderingar och partitillhörighet inte tror på Gud? Det är väl självklart att alla som ägnar massa tid åt att sätta sig in i och fatta beslut om kyrkans verksamhet gör det av engagemang och omsorg och kärlek till kyrkan (oavsett hur man formulerar sig kring sin tro)?

Socialdemokraternas kyrkopolitiska program finns att läsa på
http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Arbetarrorelsen/Socialdemokraterna-i-Svenska-kyrkan/Vara-ideer/Oppna-kyrkan/socialdemokraterna.se
(eller gå in på socialdemokraterna.se och klicka dig fram) om du är intresserad av att läsa.