onsdag 24 september 2008

Dagens spaning

Dagens spaning kommer från trapphallen.. Många med prästkrage har en kedja om halsen med ett stort kors, de flesta har detta korset i sin bröstficka..? Jag funderade över detta redan förra året på kyrkomötet. Men, har fortfarande inte fått klarhet. Är detta en trend? Är det för att man vill ha den nära hjärtat? Eller är det för att den hänger och dinglar? Eller.. är det för att alla andra har det så?

I utskottet tänkte jag tanken, att det kanske är för att biskoparna har det..?!

Hmm..

11 kommentarer:

– – – sa...

Det mycket ofromma svaret är att det hamnar i maten annars... Lagom kul...

Anonym sa...

Eller sa har de stackars prästerna suttit sa mycket vid böckerna/datorn att deras kroppar är alldeles fér klena och fixar inte att bära vikten? ;)

Anonym sa...

Vad gör visa på kyrkomötet, ser en av ledamöterna har sedan den 23/9 hunnit med dessa inlägg på sin blogg och spyr galla över kyrkomötet och firandet av kvinnliga präster
Torsdag, den 25 september 2008 kl. 08:30

Torsdag, den 25 september 2008 kl. 08:18

Onsdag, den 24 september 2008 kl. 12:39

Onsdag, den 24 september 2008 kl. 08:56

Onsdag, den 24 september 2008 kl. 08:40

Tisdag, den 23 september 2008 kl. 19:50

Tisdag, den 23 september 2008 kl. 10:06

Tisdag, den 23 september 2008 kl. 09:43

Tisdag, den 23 september 2008 kl. 09:22

Tisdag, den 23 september 2008 kl. 08:59

Anonym sa...

Nu är Bengt Bertilsson oförskämd (som vanligt frestas jag att säga). Den utpekade prästen är, förmodar jag, Dag Sandahl som brukar vara mycket flitig både med motioner och inlägg från talarstolen. Varför undrar Bengt Bertilsson inte i stället vad de ledamöter som vare sig skriver några motioner eller talar gör?

Dag Sandahl har haft kritiska synpunkter på det påkostade firandet av riksdagens (och sedermera kyrkomötets) beslut år 1958. Men enligt Bengt Bertilsson argumenterar inte Dag Sandahl utan spyr galla. Uttrycket känns lite märkligt eftersom Bengt Bertilsson själv sällan bemöter sakargument utan ofta går till personangrepp och kör med insinuationer (se bl.a. hans inlägg på Karin Långström Vinges blogg).

När andra har druckit kaffe eller rökt har Dag Sandahl tagit fram sin bärbara dator är min tolkning. Han har nämligen erkännt stor arbetskapacitet vilket visat sig hur han både kunnat bygga upp en blomstrande församling i Kalmar samtidigt som han vid sidan av detta skrivit en doktorsavhandling och ett stort antal andra böcker.

Anonym sa...

Till skiljnad från Anonym eller den som kallar sig X våga jag offentligt visa vem jag är vid det skrivna ordet. Att bemöta personer som gömmer sig bakom synonymer ser jag tämligen meningslöst

Jag konstatera att kampen fortsätter och visa känner sig inte hemma. Trotts detta väntar visa på att få stiga upp på den plattform man skapade i Göteborg för 3 år sedan och via den få tala obehindrat från

Anonym sa...

Nu vågar/vill Bengt Bertilsson återigen inte bemöta argumenten i sig utan försöker via personangrepp fly diskussionen.

Det är knappast säkert att ett namn ökar tydligheten. Ex. Maria Johansson är ju ett ganska vanligt namn. Ett namn kan dessutom leda till att man förknippas med en namne eller med någon med ett likartat namn.

Bengt Bertilsson lägger gärna ned gärna tid på att med personangrepp försöka förlöjliga de som tillvaratagit möjligheten att vara anonyma. När dessa i stället vill att han bemöter deras argument tystnar han. Det är en mycket talande tystnad...

Anonym sa...

Rättelse: "Förväxlas med en namne" ska det vara och inte "förknippas med en namne"

Anonym sa...

En liten titt på kyrkomötets program på deras hemsida visar att kyrkomötet började kl 14 på tisdagen med en "festmässa".
Det innebär att de fyra sistnämnda blogginläggen som Bengt Bertilsson har med i sin uppräkning skedde INNAN kyrkomötet ens börjat.

På onsdag och torsdag var det icke-obligatorisk morgonmässa i domkyrkan kl 8:15 (vilket gör att inget program kan börjat för än tidigast kl 9:00.)
Då var två av onsdagens tre blogginlägg skrivna och torsdagens båda inlägg.

Onsdagens tredje och sista inlägg var skrivet kl 12:39 vilket borde varit lunchpaus.

Det återstående inlägget, tisdagens fjärde, var skrivet kl 19:50 då dagens sammanträden borde varit färdiga.

Inget av de inlägg som ledamoten Dag Sandahl skrivit på sin blogg tycks alltså skett under den ordinarie obligatoriska arbetstiden som Bengt Bertilsson insinuerat.

Anonym sa...

Tycker jag fått det svar som jag efterlyste Vad gör visa på kyrkomötet. Ägna all sin lediga tid där det inte är icke-obligatorisk närvaro rätt utnyttja den till att rikta kritik mot det möte man självmant ställt upp till och blivit invald att närvara. .

Om dessa inlägg sen skall ses som seriösa inlägg i debatten vad som händer eller hur man ser på sin närvaro kommer från en kyrkomötesledamot på ett kyrkomöte inser nog flertalet snart varför man valt denna plattform. Om någon orkar läsa/lyssna på det förståss.

Anonym sa...

En som tydligen orkar lusläsa F.Dags blogg verkar vara bengt. bertilsson från berghem.

Anonym sa...

Usch vilken tråkig ton ni tar er, och jag som bara gjorde en spaning..